top of page
  • Paul

5 motive pentru care mașina ta de spălat vase curge din partea de jos

Updated: Dec 22, 2022


Mașinile de spălat vase sunt o modalitate convenabilă de a spăla ustensilele, paharele și alte articole de masă. Dacă ești ocupat sau ai mai multe farfurii decât știi cu ce să faci, să ai unul te economisește timp și efort. Cu toate acestea, o mașină de spălat vase spartă sau care funcționează prost poate fi o pacoste, mai ales dacă provoacă o scurgere de apă. Există o serie de motive pentru care mașina dvs. poate funcționa. Dacă nu sunteți sigur de ce mașina dvs. de spălat vase curge din partea de jos, citiți mai departe pentru a remedia problema: Motivul 1: Garnitură defectă


O garnitură defectă este una dintre cele mai comune cauze ale unei scurgeri de mașină de spălat vase. Garnitura trece de-a lungul perimetrului ușii mașinii pentru a crea o etanșare etanșă atunci când ușa este închisă.


Cu toate acestea, atunci când garnitura este deteriorată, murdară sau slăbită, aceasta nu se va etanșa corect. Acest lucru poate duce la scăparea apei din ușa mașinii de spălat vase în timpul ciclurilor de clătire.


Pentru a verifica garnitura, deschideți ușa aparatului și căutați crăpături, găuri sau murdărie. Dacă este deteriorat sau slăbit, va trebui să îl înlocuiți. Dacă există doar murdărie, o puteți curăța cu o cârpă.


Motivul 2: Sistem de pompă de apă deteriorat Este posibil să aveți o problemă cu sistemul pompei de apă dacă mașina dvs. de spălat vase picură. Este responsabil de două lucruri: livrarea apei în ciclul de spălare și golirea apei din canalizare. Dacă sistemul dvs. de pompă de apă este deteriorat, acest lucru ar putea cauza acumularea de apă în partea de jos a aparatului dumneavoastră. Acest sistem constă, de asemenea, din furtunuri și cleme pe acele furtunuri pentru a transporta și a scurge apa din mașina de spălat vase. Dacă acestea se sparg sau se uzează, mașina dvs. va scurge apă pe părțile laterale și pe fund. Motivul 3: Supapă de intrare a apei defectă Este important să verificați supapa care lasă apa să intre în camera mașinii de spălat vase pentru orice problemă.

Supapa de admisie a apei se găsește pe furtunul de alimentare cu apă din spatele mașinii de spălat vase. Dacă supapa are scurgeri, aceasta nu poate fi reparată și trebuie înlocuită de un service profesionist. Scurgerea poate deveni extinsă dacă nu este abordată.

Rețineți că vasele dvs. nu vor fi spălate corespunzător dacă supapa este defectă. Un semn comun de defecțiune este dacă auziți sunete de rulare atunci când aparatul este în uz. Motivul 4: Filtru înfundat Apa din partea de jos a mașinii de spălat vase poate fi rezultatul unui filtru înfundat. Filtrele sunt menite să prindă particulele de alimente înainte ca acestea să ajungă în canalizare. Cu toate acestea, dacă filtrul dvs. este prea umplut, apa se poate umple excesiv și se poate scurge din partea de jos a aparatului. Este important să curățați filtrul în mod regulat. Majoritatea filtrelor pot dura până la cinci ani cu întreținere frecventă. Motivul 5: Comutator plutitor deteriorat O mașină de spălat vase este dotată cu un plutitor și un comutator cu plutitor pentru a menține nivelurile adecvate de apă în timpul ciclurilor de spălare și clătire. De exemplu, atunci când mașina dvs. funcționează, plutitorul se mișcă odată cu creșterea apei. Când apa atinge un anumit nivel, acesta solicită comutatorului plutitor să oprească apa. Cu toate acestea, dacă întrerupătorul este deteriorat, nivelul apei va crește prea mult și va cauza scurgeri.3,675 views0 comments

Comments


bottom of page